02.06.2024 | 11:28
Mанол Пейков купи и сряза катинара на къщата на Талев
Придобити са двете трети от имота, за които се водеха преговори

Фондация “Манол Пейков и приятели” е купила двете трети от къщата на Димитър Талев в Прилеп, за които се преговаряше. Новината съобщи самият политик в социалните мрежи. Финализирането на сделката се е случило след няколкодневен престой на Пейков и приятеля му Чило Попов в Северна Македония, съвпаднал с изявлението на служебния премиер Димитър Главчев за намерението на държавата да опита да придобие собствеността. Във фейсбук поста си Пейков описва ред драматични перипетии, сред които срязване на катинара с огромен резач, купен от местна железария – понеже дадените му два ключа не ставали.

По-важното: 1374 са дарителите, предоставили средства за целта –  215 797 лв. и 58 стотинки; сумата за придобиване на къщата е 82 500 евро (2 500 – за плащане на местния данък), плюс 1 050 евро адвокатски разходи; планира се ремонт на сградата, както и да се преговаря със собствениците на останалата една трета; ще се търсят начини да се сложи постоянен човек в имота, както и да се направи клон на фондацията в Северна Македония.

Дългосрочната идея е родния дом на Димитър Талев да се превърне в музей. Още за актуалните перипетии и плановете на Пейков може да се прочете в поста му в социалните мрежи.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране