03.10.2019 | 1:46
Маркет ЛИНКС: Манолова изпреварва Фандъкова в битката за София
Проучване показва, че близо 60% от столичани ще отидат да урните на 27 октомври

57% от жителите на София ще упражнят правото си на глас по време на предстоящите местни избори на 27 октомври. Това сочи експресно проучване на „Маркет ЛИНКС”, направено по поръчка на bTV и проведено сред 500 лица над 18 г., в периода 23 – 28 септември по метода на прякото-лично интервю в София.

опитването показва, че 5,8% от анкетираните са категорични, че няма да отидат до избирателните урни, а 12% все още не са решили. 21,8% от запитаните са отговорили, че по-скоро биха гласували, за 3,8% от хората е по-вероятно да не гласуват.

Независимият кандидат Мая Манолова е лидер по обществена подкрепа, сочи проучването. За бившия омбудсман биха гласували 27,4% от запитаните. На второ място е кандидатът на ГЕРБ и СДС Йорданска Фандъкова с 25,8%, а на трето с 10,9% е арх. Борислав Игнатов, подкрепен от „Демократична България”.

Борис Бонев, който е кандидат на неправителствената организация „Спаси София” получава 4,4% от гласовете на анкетираните столичани. На пето място с 2,2% подкрепа е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Проучването на „Маркет ЛИНКС” показва още, че при разпределението на местата в общинския съвет на София предимство ще има управляващата партия. За ГЕРБ ще гласуват 25,7% от запитаните, за БСП – 14,8%, а за Демократична България 10,5%.

34,2% от анкетираните столичани все още не са решили за коя партия ще гласуват в общинския съвет на София.

Експресното проучване е направено от „Маркет ЛИНКС”, по поръчка на bTV и проведено сред 500 лица над 18 г., в периода 23 – 28 септември по метода на прякото-лично интервю в София.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране