15.03.2019 | 12:35
Масовите убийци в Крайстчърч искали да отмъстят на мюсюлманите
49 убити и 50 ранени при масовото убийство в Нова Зеландия. Организаторът Брентън Тарант се вдъхновил от битките на християнска Европа срещу Османстата империя

Четиридесет и девет души са загинали и поне 50 са ранени при стрелбата в две джамии в Крайстчърч, Нова Зеландия. Австралийският премиер Скот Морисън определи стрелеца, който има австралийско гражданство, като десен екстремист и терорист, съобщава БиБиСи.

Четирима души, трима мъже и една жена са задържани във връзка със стрелбата, съобщиха от полицията в Нова Зеландия. Министър-председателят на Нова Зеландия Жакинда Ардерн определи нападението като един от най-мрачните дни за Нова Зеландия.

Нападателят, който се идентифицира като ” Брентън Тарант ” от Австралия, публикува манифест,  в който се описва и като “обикновен бял мъж”. 28-годишният терорист коментира, че е роден “в семейство на работниците, с ниски доходи …, който е решил да заеме позиция, за да осигури бъдеще за своя народ”.  Брентън Тарант е публикувал и видео как се подготвя за атаката. Друг от нападателите е публикувал видео в мрежата как се е вдъхновил от борбата на християните на Балканите срещу османските турци.

Той описва причините атаката, за да “покаже на нашествениците, че нашите земи никога няма да бъдат техните земи, нашите земи са наши собствени и че, докато един бял човек все е живе, те никога няма да завладеят нашите земи”. Той разкрива, че е планирал нападението от две години, отбелязвайки, че е решил преди три месеца то да е в Крайстчърч.

Той допълва, че Нова Зеландия не е “първоначалният избор за атака”, но я описва като “целенасочена среда, както навсякъде на Запад”.

“Една атака в Нова Зеландия би довела до вниманието за истината за нападението над нашата цивилизация, че никой в ​​света не е в безопасност, нашествениците са били във всички наши земи, дори и в най-отдалечените райони на света и че никой не можеше да отиде някъде, където да е безопасно и свободно от масова имиграция. ”

Твърдейки, че представлява “милиони европейски и други етнонационалисти”, той допълва “трябва да осигурим съществуването на нашите хора и бъдеще за белите деца”.

 

Нападателят цитира военни лидери и се позовава до древни битки като обсадата на Акра от 1189 г., Османската империя, включително битката за Виена през 1863 г. и битката при прохода Шипка през 1877 г. Той цитира и Карл Мартел, френски военен лидер (б.р. запомнен с победата си в битката при Поатие през 732. Като резултат от победата, Мартел завоюва цяла Южна Галия, а единствено областта Септимания остава в ръцете на арабите. Заедно със съвместната победа на хан Тервел и император Лъв III Исавър над арабите през 717 година при Константинопол се характеризират като спасението на Европа от арабската заплаха).

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране