14.05.2019 | 19:39
Миню Стайков обяви гладна стачка
Бизнесменът е в ареста по ново обвинение в злоупотреба с евросредства

Адвокатът на Стайков Лъчезар Таков обясни, че гладната стачка на клиента му е протест срещу несправедливата съдебна система.

“Всеки носи глава на раменете си и има право да си избира поведението. След като човекът не вижда надежда в правосъдната система и заради това обявява гладна стачка, да обърне внимание на себе си – той е решен да отиде до край”, заяви Таков в Апелативния спецсъд, където беше разгледано обжалването на ареста на Стайков.

Бизнесменът е в ареста по ново обвинение в злоупотреба с евросредствa.

Специализираната прокуратура обяви, че групата, в която влизат Миню Стайков, синът му и още шестима души, е организирала производството на цигари в нелегални фабрики и ги е разпространявала на черния пазар. С действията си участниците са избегнали и плащането на ДДС и са възстановили неследващ се данъчен кредит в размер на 1 016 139 лева при търговска дейност.

Стайков за пореден път се изправи пред съда с желание да излезе на свобода. Той беше откаран в съдебната зала с инвалидна количка.

Съдебният състав отложи заседанието, за да се изчака назначената тройна медицинска експертиза, която трябва да установи дали Стайков може да се лекува в болницата на затвора.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране