17.08.2019 | 10:00
“Нашата полиция” пази кандидатурата на Иван Гешев
И заваляха декларации на трудови колективи от цялата страна....

Подкрепата за кандидата за главен прокурор Иван Гешев става масов спорт в МВР. От всички краища на страната валят бодри декларации за одобрение. В тях се отбелязва добрата координация между МВР и прокуратурата в момента и се изразяват надежди за още по-светло бъдеще в институционалното взаимодействие.

Нови четири становища в подкрепа на Гешев бяха публикувани в петък на сайта на Висшия съдебен съвет (ВСС), който през октомври ще трябва да гласува за или против единствения кандидат. Освен масовата подкрепа от “трудови колективи” в прокуратурата, Гешев вече печели и одобрението на полицията. По закон тя е част от изпълнителната власт и не би трябвало да се меси в работата на съдебната, но очевидно в МВР също са възприели тезата на Гешев, който не харесва разделението на властите, прокламирано от “десни екстремисти”. В подкрепа на зам.-главния прокурор са се изказали полицейските дирекции в София, Пловдив, Видин, Варна, Плевен, както и директорът на националната полиция Христо Терзийски.

Той е неуморен!

Полицейските становища преливат от комплименти за работата и професионалните качества на Гешев. Той познава прокуратурата и проблемите ѝ, активен е, работи добре с полицията и ще се справи със задълженията на главен прокурор, пишат полицаите.

“Ясно си даваме сметка от каква важност и значение е добрата координация и ефективното взаимодействие между органите на полицейското разследване и прокуратурата. В своята професионална дейност като административен ръководител на специализираната прокуратура и понастоящем като зам.-главен прокурор г-н Гешев работи активно и неуморно в тази посока”, пише шефката на отдел “Разследване” в пловдивското МВР Светла Пендова.

Освен, че е неуморен, Гешев е и професионалист, който трябва да бъде подкрепен, става ясно от писмото, защото се води от чувството за справедливост и законност.

Телефонните измами оставят следи

МВР и полицията работят в тясно взаимодействие, подчертава шефът на националната полиция Терзийски. “Поради което ГДНП разполага информация за състоянието на дейността по разследване на престъпления в цялата страна, както и относно нивото на координация и взаимодействие с органите на прокуратурата Република България”, заявява той.

Терзийски посочва една от операциите, протекла под ръководството на Гешев – арестът на телефонни измамници през април. Тогава бяха задържани заподозрени и в България, и в Румъния, които впоследствие бяха екстрадирани у нас. Наскоро Гешев се похвали, че благодарение на тази операция цял месец почти не е имало телефонни измами. Данните от статистиката на МВР го опровергават.

Това не пречи на Терзийски да заяви, че “в резултат на създадената от г-н Гешев координация” са били извършени арести на много заподозрени в телефеонни измами.

Той е нашият човек!

Различните дирекции на МВР заявяват “категорична подкрепа” за Гешев хвалят стила му на работа, става ясно от становищата. От Видин пишат за “впечатляващите резултати” от борбата му с организираната престъпност. Плевенските полицаи вярват, че ще справи със задълженията си начело на прокуратурата, което ще спомогне за “положителния отзвук на дейността ѝ сред обществото, както и сред правоохранителните органи в страната”. А варненските служители са впечатлени от наложения от Гешев стил, съчетан с “последователност, компетентност и твърдо отстояване на върховенството на закона”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране