10.06.2024 | 17:48
Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров стават евродепутати от ПП-ДБ
Това сочат предварителни данни

В евролистата на “Продължаваме промяната-Демократична България” (ПП-ДБ) има пренареждане на местата. Най-вероятно евродепутати от обединението ще са Никола Минчев (ПП), Радан Кънев (ДБ/ДСБ) и Христо Петров – Ицо Хазарта (ПП).

Това сочат предварителни данни.

Според резултатите от вота в неделя ПП-ДБ ще изпрати в европарламента трима свои представители, но това няма да са първият, вторият и третият в листата на формацията.

Първоначалното подреждане на листата на ПП-ДБ беше следното:

1. Никола Георгиев Минчев (ПП)
2. Стефан Любомиров Тафров (ДБ/ДаБГ)
3. Даниел Максим Лорер (ПП)
4. Деница Димитрова Симеонова (ПП)
5. Радан Миленов Кънев (ДБ/ДСБ)
6. Христо Христов Петров (ПП)

Според предварителните данни Минчев е спечелил достатъчно преференции и ще е част от следващия Европейския парламент. Тафров и Лорер обаче няма да станат евродепутати, защото са изместени със силен преференциален вот от Кънев и Петров.

Неокончателните данни показват, че в София Радан Кънев е спечелил най-много преференции от хората в листата на ПП-ДБ. Следва го Никола Минчев, а трети по лични предпочитания от избирателите в столицата е Петров.

Кънев и досега беше евродепутат и беше единственият кандидат за ЕП на ДСБ. Никола Минчев пък избра да се бори само за място в европарламента. Петров беше в общо три листи – освен тази с евродепутатите, беше и в две за народни представители. Сега той ще трябва да вземе окончателното си решение дали да влезе в европейския или в българския парламент.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране