17.02.2024 | 12:52
Николай Стайков: В досието на Нотариуса излиза многократно името на Георги Ушев
"Много е интересно, че Божанов е оставен 20 г. да се развива и съвсем естествено от човек на човек, от цветче на цветче са кацали, оплождали са се и са развили една свързана човешка мрежа от зависимости"

,,Всички искат имена, но едно име е много важно и трябва да се проследи и това е името на бившия председател на специализирания съд административен ръководител Георги Ушев, защото неговото име излиза многократно в досието на Божанов. Ушев трябва да излезе с обяснения. Ние нямаме да даваме имена, въпреки, че вече имаме няколко. Насочваме си вниманието към определени дела, свързани с Божанов- Имаме индикации, че по делото ,,КТБ” нещо е работено в ,,SS” клуба.

Това заяви журналистът Николай Стайков, съосновател на Антикорупционния фонд по повод изслушването му в четвъртък от временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.

,,Разликата между случая с Пепи Еврото и Мартин Божанов- Нотариуса е, че Еврото е в системата и е стигал до горе и след това изпада, но остава на една пресечка от Софийски районен съд и прокуратурата, той работи паралелно в системата, човек, който работи по много важни дела и той е бил на една телефонна връзка разстояние от най-важните хора в Съдебната система, особено в прокуратура и следствие. Божанов от друга страна започва от най-отдолу- буквално от улицата е събирал данни от хора да им ги вземе и да ги запише в един фалшиви имотни актове. Един от триковете, които използват имотните измамници, е да проучат самотни възрастни хора без наследници.”,, посочи той по Евроком.

,,Много е интересно, че Мартин Божанов е оставен 20 години да се развива и съвсем естествено от човек на човек, от цветче на цветче са кацали, оплождали са се и са развили една свързана човешка мрежа от зависимости. В Съдебната система знаем, че не се издигат най-читавите хора, а даже обратното, като често са хора, които са там в резултат, че са извършили някаква услуга. Прокуратурата също е под огромен натиск да покаже ново лице, тъй като за да преглътне избирането на дясната ръка на Гешев, Борислав Сарафов, той трябваше да покаже едно различно поведение и за това чисто политически лавира между неудобните дела. Лоялност в системата няма, всички се заклеха за Иван Гешев и след това единодушно го махнаха, всички прокурори излязоха да го защитят, като го махнаха никой не излезде да го защити- лоялността е със силата, не с позицията.”, разкри анализаторът от Антикорупционния фонд.

,,Политиците имат обществено чувство за обществена сензитимност и усещат, че този случай като малко различен, тъй като гражданите ги е страх някой да не им вземе данните си следователно имота”, каза още Стайков.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране