01.05.2024 | 9:02
Нинова: БСП единствена не се поддаде на сглобки
"Трябва да се търси надпартийно, национално, програмно правителство и да го контролираме през парламента, а не да е това, което видяхме последните месеци"

Листите ни не са довършени. Гражданските квоти и водачите ги доуточняваме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ хората, които БСП са поканили за коалиция и ще се съгласят са хора, които не искат постове, а обединение.

“Чака ни днес много сериозно решение. Ще излезем с обща декларация какви са целите ни”, заяви тя.

Нинова посочи, че не е разговаряла със Сергей Станишев и не смята, че е било необходимо.

По отношение на Ваня Григорова и Мая Манолова Нинова заяви, че им желае успех.

“Желая успех да на дамите. Това е състезание”.

По отношение на това, че има прекалено много кандидати за изборите, ориентирани в ляво и избирателите може да се объркат, тя заяви:

“Хората са умни имат право на избор. Нашият силен капитал за БСП и какво направихме на България. Ние сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание. Преживяхме много и разделения и удари от вън”, заяви тя.

Нинова призна, че няма безгрешни хора и аз греша.

“Виждам, че коментаторите се съсредоточават само в ляво, но не е само в ляво, а и многото други нови субекти. Имах разговор с малка партия. Казах им дайте да се обединим, няма да можете да минете 4-процентовата бариера. И те ми отговориха “да, няма да може да влезем в парламента, ако вземем 1% ще вземем субсидия. Потресох се”, заяви тя.

Нинова коментира и Елена Йончева и издигането ѝ за евродепутат от ДПС. По думите на соцлидерката и този, и други случаи са много разочароващи когато хвърлиш усилия, а се получи това.

Относно ситуация около изборите, Нинова посочи:

“В политиката има много опоненти, но големият ни враг е апатията на хората”. Тя все пак начерта червени линии, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ или ДПС.

По отношение на ПП и ДБ, посочи, че “те хора предадоха много хора.

“Нашето мнение е, че трябва да се търси надпартийно, национално, програмно правителство и да го контролираме през парламента, а не да е това, което видяхме последните месеци. Затова изключих политическите лидери. Трябва ни правителство на националното спасение”, каза още Нинова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране