27.03.2019 | 0:01
Нинова: Цветанов си отива, моделът остава
БСП са изготвили списък с доказателства за 26 лобистки закони, приети по време на правителството „Борисов 2”

„Цветанов си отива, моделът остава. Няма как Борисов да реши проблема с апартаментгейт, защото той е следствие, а не причина. Проблемът е в изградения модел на управление през тези десет години”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

По думите ѝ това е модел, в който всички правителства и мнозинства на Борисов приемат лобистки закони в интерес на определени олигарси, които след това им се отблагодаряват.

Тя съобщи, че БСП са изготвили списък с доказателства за 26 лобистки закони, приети по време на правителството „Борисов 2”.

В следващите дни социалистите ще представят такава разработка и за кабинета „Борисов 3”.

„Ще видите за краткото време на съществуване на това правителство колко лобистки закони са приети, в чий интерес са и за какви пари. Затова казвам, че е модел”, коментира Нинова.

Тя изрази мнение, че втората характеристика на този модел е политическият рекет върху бизнеса – “дали за да го откраднеш, или да ти плати в апартаменти”.  „Моделът е политическият рекет. Ето защо дори Цветанов да си иде – ще дойде друг Цветанов, но моделът остава”, категорична бе Нинова.

Лидерът на БСП коментира още, че “Борисов реже една глава, идва друг човек, а моделът продължава- самият Борисов е главата на този модел”. „Борисов каза, че е създал партията си, за да бори корупцията, но след десет години корупцията пребори партията му. Единственият демократичен начин този модел да бъде променен е предсрочни избори”, заключи Нинова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране