27.05.2019 | 15:20
Нинова готова да даде оставка
БСП се връща в парламента, започва процедура за пряк избор на нов председател на БСП

Заради загубата на БСП лидерът на партията Корнелия Нинова ще предложи да бъде започната на процедура за избор на председател на социалистите. Това ще е първият път, в който лидер на БСП ще се избира от всички членове на партията.

На пресконференция в понеделник, посветена на резултатите от евроизборите предишния ден, Нинова каза още, че ще предложи и БСП да се върне в парламента. “Ще се явя на изборите и ще участвам като останалите кандидати”, декларира тя.

“Не можете да считате, че от днес съм председател в оставка. Трябва утре да се събере националният съвет, да се изготвят правила и процедури. Едва след това ще се оттегля, за да съм наравно с останалите кандидати”, обясни Нинова. Тя предлага и всички структури на страната да направят конференции, за да направят анализ на резултатите и да решат дали искат да изберат нови местни лидери.

Нинова не мисли, че отсъствието на БСП от парламента е повлияло на резултатите й. Две седмици преди изборите социолозите давали преднина на БСП, но тогава партията те също била извън НС. За тези две седмици станало нещо друго, но какво – е въпрос на анализи, обясни Нинова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране