20.07.2019 | 0:01
Нинова: Не Борисов управлява държавата, ДПС управлява ГЕРБ
С гласовете на Доган е бил актуализиран бюджетът

Не Борисов управлява държавата, а ДПС управлява ГЕРБ. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на “Още от деня” на БНТ. Според нея вчера в пленарната зала е било подпечатано управлението на ДПС, тъй като без техните гласове е нямало да може да бъде гласувана актуализацията на бюджета. Актуализацията е необходима за покупката на изтребителите F-16.

“Сделката за изтребителите е много скъпа – над 2 млрд. , което надхвърля 2% от БВП. Освен това плащането ще се извърши еднократно, вместо разсрочено. Това задължение ще се плаща от целия български народ, а аргументите на премиера да се плати веднага всичко са несериозни”, коментира соцлидерката. Тя посочи, че против сделката има и военно-технически причини – намаленото въоръжение и броя на пилотите, които ще се обучават, за да се влезе в обявената цена. Според нея са пренебрегнати оферти на европейски партньори, на фона на идеята за обща европейска отбрана.

По повод искането на левицата за свикването на КСНС по темата за изтичането на данни от НАП, Нинова каза, че управляващите неглижират ситуацията, защото са притеснени. Сега най-важно е да кажем на хората къде са опасностите и да ги спасим по някакъв начин, призова Нинова.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране