17.06.2019 | 11:04
Нинова: Оттеглих оставката си, защото партията беше в ступор
Цели партийни организации тръгнали да напускат партията. Отношенията ми със Станишев са сложни, няма да коментирам Мая Манолова. Субсидията трябва да се намали, но не до 1 лев

По две причини оттеглих оставката си. Не прецених правилно последствията от оставката ми – виждах как всичко, което правихме 3 години, си отива. Започна търговията с БСП. Втората причина е реакцията на членовете на партията –  първо те бяха в ступор, после започнаха декларации, за първи път ще кажа – започнаха по структури да напускат партията, заявява Нинова пред бТВ.

Опозицията получи отговор вчера. Никой от тях не излезе да говори на конгреса – просто напуснаха залата, след моето обявяване, че оттегля оставката си, обясни Нинова. Опозицията не прие състезанието, допълни тя.

За първи път казвам едно, а правя друго, не ми беше лесно, призна Нинова за оттеглянето на оставката.

Тя разказа, че член на БСП с кредит в банка, а бил извикан във финансовата институция и му е било казано как да гласува на конгреса, ако иска да няма проблеми със заема си, разказа Нинова.

Сега ще направим всичко възможно да спре хаосът в БСП, заредих се с много енергия от подкрепата на конгреса, каза още Корнелия Нинова.

Отношенията ми със Сергей Станишев са сложни, на “Здравей – здрасти сме”, може да се каже, според лидера на партията.

Тя отказа да коментира кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова като кандидат за кмет на София, докато не чуе личното й желание и мнението на структурите на партията.

Лидерът на левицата коментира и темата с партийните субсидии. Според нея те трябва да бъдат намалени, но не на 1 лев, “защото това означава край на многопартийната система в България и диктатура на една партия”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране