16.02.2024 | 23:14
Нова експертиза за смъртта на Пламен Пенев, загинал след гонка с полицаи
Ще се изяснява доколко действията на полицаите са допринесли за фаталния край на мъжа

Допълнителна съдебно-медицинска експертиза ще изяснява причината за смъртта на 58-годишния бивш борец Пламен Пенев, който почина след гонка с полицаи вечерта на 30 декември м.г. в Стара Загора.

Това съобщи окръжният прокурор на града Дичо Атанасов. Първото заключение на вещите лица вече било готово, но магистратите решили, че се налагат допълнителни уточнения.

Официално Пламен Пенев е починал от асфикция (задушаване), показала експертизата. Ще се изяснява доколко гонката, а и последвалите действия на полицаите, са допринесли за фаталния край на мъжа.

Дъщерите на Пенев обявиха дни след смъртта му, че той е бил изваден жив от катастрофиралата кола, а извън нея униформените го налагали с ритници. До момента по досъдебното производство няма обвинени. Това вероятно ще стане след експертизата.

Готовото вече заключение показало, че бившият борец е имал доста заболявания. Той е страдал от шизофрения, но е приемал редовно лекарства си. След смъртта на мъжа полицаи, участвали в преследването му бяха дисциплинарно наказани.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране