17.04.2019 | 12:14
Нямат пари за принтер, а възлагат поръчки за 11 млн. лева? На когото трябва
Жената до зам.шефа на Онази комисия срещу корупцията печели основно поръчки по ОПОС

Община Кочериново няма пари за принтер, но даде поръчки за 11 млн лв. на съпругата на зам. – шефа на КПКОНПИ Антон Славчев – Зорница Атанасова, пише Pirinsko.com.

Това е най-коментираната тема през последните дни в малката община.

Местното население недоволства за това, че при плащане на данъците чакат с часове документ. Служителите в местни данъци и такси обикалят по етажите на администрацията, за да намерят принтер, от който да извадят документ, удостоверяващ платената такса.

Подигравателно жителите на община Кочериново коментират, че кмета няма пари за принтер, но даде поръчки за 11 млн лв. на съпругата на зам. – шефа на КПКОНПИ Антон Славчев – Зорница Атанасова.

Припомняме, че в началото на месец април afera.bg публикува, кой обаче е заместник – шефът на КПКОНПИ Антон Томов Славчев, освен, че е бивш служител на ДАНС? Изключително любопитна е жената, с която той живее на семейни начала и от която има две деца – Зорница Атанасова Тодорова.

Зорница Атанасова е председателка на Политическа Партия “Напред България”и  бивша кметица на Нови Искър от ГЕРБ, юрист на Столична община в първия мандат на Йорданка Фандъкова. Злите езици твърдят, че партийната и кариера започва с тласък от ген. Кирил Войнов, той пък близък до Бойко Борисов. На президентските избори тя подкрепя кандидатурата на ГЕРБ и Цецка Цачева.

Зорница Атанасова блести с джип Рейндж Роувър с шофьор -охрана. Любопитно е и това, че жената до заместник – шефа на КПКОНПИ Антон Томов Славчев, който  би трябвало да проверява шефа си Пламен Георгиев, Зорница Атанасова Тодорова има фирма Юнивърсъл консултинг и Ко ЕООД.

Фирмата е свързана е с фирмите ПСТ Груп ЕАД, НОВА ТЕХНО БИЛДИНГ ЕООД, ЕВРОПАК ПРОДЖЕКТ АД и НЕОМОН ЕООД.

Има над 12 спечелени обществени поръчки основно по оперативна програма ОПОС. Най-голямата поръчка е била в община Чупрене област Видин, на стойност 6 967 418 лв.

Най- много обществени поръчки има с община Кочериново, с които има сключени договори за около 11 000 000 лв. Другите общини са Якоруда, Челопеч, Несебър и други.

Антон Томов Славчев е добър приятел със Светлозар Лазаров, ексглавен секретар на МВР и бивш национален координатор на партия “АТАКА”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране