02.06.2024 | 20:21
Областни на ПП зоват: Спрете с клеветите срещу ГЕРБ!
Действително Асен Василев обяви гръмко, че докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС, партията му няма да управлява и работи с тях

Спрете с клеветите срещу ГЕРБ и заканите, че никога няма да управляваме пак заедно! С този апел няколко обаждания направили до централата на „Продължаваме Промяната” дискретно областни лидери на формацията, ужасени от коментарите на председателите Асен Василев и Кирил Петков в последните седмици, научи „Уикенд”.

Гръмките клетви и закани, че ПП никога няма да седне на една управленска маса с хората на Бойко Борисов втрещявали дори обръгнали политически играчи в редиците на формацията, които виждали как бъдещата сглобка № 2 все повече заприличвала на мираж след вота на 9 юни, а с нея и възможността пак да се управлява и да се дели баницата.

Слуховете, че Борисов и компания вече са си намерили и нов „златен пръст” и че дори „Възраждане” били готови да преговарят с тях за управление след изборите, наливали масло в огъня на недоволството от поведението на „принципните” началници на ПП.

Затова и областни шефове по места сериозно се тревожели, че заради лидерите партията ще си седи в опозиция в следващия парламент, „докато онези пак си управляват, но този път без нас“, а мечтите на половината „Промяна“ да се види на сладки постове в регулаторите и дори службите, щели да се реализират от „хората на Бойко и Пеевски”.

Действително Асен Василев обяви гръмко, че докато Борисов и Пеевски са начело на ГЕРБ и ДПС, партията му няма да управлява и работи с тях. Кирил Петков също обяви, че няма да се коалират с бившите партньори.

Не само активисти на ПП са притеснени от поведението на шефовете си – резерви към заканите и отричанията на бъдеща коалиция имали и пришитите за „Продължаваме Промяната” десни в лицето на ген. Атанас Атанасов и особено Христо Иванов, а за последният мълвата носи, че си оплел кошницата за след вота лично с лидера Бойко Борисов.

Двамата водачи на ДБ не били и попитани дали са съгласни от лицето на „малката коалиция” да излизат подобни викове анти ГЕРБ и отричане на бъдещо съвместно управление, което пък вбесявало техните членове и активисти. Отдавна десните апаратчици са бесни, че по думите им в „коалицията ни мислят за втора ръка партии”.

ГЕРБ не пропускат момент да уязвят бившите партньори от ПП, но по нареждане на Борисов тонът към Христо Иванов и тъмносините е много по-умерен, а хокане и обиди към десните няма. На мушка са само главните действащи лица от пудел-коалицията Кирил Петков – Асен Василев, като хулите вече се носят от устите на всички кандидати на ГЕРБ.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране