06.04.2024 | 11:58
Общински съветник от ПП катастрофира пиян и надрусан в София, бяга от полицаите!
Борис Бонев призова Благовест Георгиев "незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол"

43-годишният общински съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев причини катастрофа на столичните на ул. “Драган Цанков” и ул. “Кирил Видински” в София, след което избягал от местопроизшествието. Действието се развило снощи около 21:00 часа, пише БНТ.

Свидетели на случилото се последвали извършителя и подали сигнал в полицията. Екипът на МВР открил колата паркирана на ул. “Елин Пелин”. Водачът отказал проба за алкохол и наркотици, и бил задържан в 4-то РПУ.

Проверка на полицията показва, че той има и предишни нарушения. През 2007 отново отказал да бъде тестван, а през 2017 заради 0,8 промила алкохол в кръвта, му отнемат книжката за 8 месеца и му налагат глоба от 700 лв. Той е и член на комисията по безопасност на движението.

От групата на общинските съветници на ПП в Столичния общински съвет и Изпълнителния съвет на ПП излязоха с позиция до медиите във връзка със снощния инцидент. В нея те оценяват поведението на колегата си Благовест Георгиев като “недопустимо, опасно за околните и нарушаващо не само законите и правилата, но и обществения морал” – “Ще приемем без колебание оставката на Благовест Георгиев от позицията общински съветник”.

Борис Бонев призова в социалните мрежи Благовест Георгиев “незабавно да подаде оставка и да напусне СОС, след което да понесе всички законови последствия за абсолютно недопустимото и опасно поведение да шофира, след като е употребил алкохол”.

“Извинявам се и ме е срам, че като председател на общата група на ПП-ДБ и Спаси София се налага да пиша подобни публикации. Независимо дали си на публична позиция или не, никой няма право да застрашава живота и здравето на другите заради безразсъдното си поведение”, написа Бонев.

 

https://www.facebook.com/boris.bonev/posts/pfbid031yo4esV7wQtHJTikBoAMJDjW7Ydo1aGNADevrP9xhvoNcHQGLxaFQD9eC3LzrLFBl

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране