13.04.2024 | 14:29
Обвиняемият за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница
Той се почувствал зле и е изведен от ареста на „Г. М. Димитров“

Обвиняемият за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница. Той е в спешното отделение на болница „Света Анна“, научи bTV.

Димитров се почувствал зле снощи. Изведен е от ареста на „Г. М. Димитров“ и е откаран във ВМА за преглед, след което е върнат обратно в ареста.

Според неговия адвокат Ивайло Найденов от ВМА казали, че нямат свободни легла.

Днес Димитров отново се влошава и припада в ареста. Закаран е в болница „Света Анна“, където му предстоят изследвания, съобщи за bTV адвокат Ивайло Найденов.

„За случилото се разбрах от приятелката на защитния, която е отишла на свиждане. От самия Стефан Димитров разбрах, че вчера е имал сериозни проблеми със схващания в едната половина, силно главоболие, повръщане. Закаран е във ВМА за изследвания, по неясни причини са казали, че нямат места да го приемат. Въпреки че лекарят е твърдял, че трябва да остане в отделението по неврология, са казали, че няма места. Върнат е на „Г. М. Димитров“. Сменено му е мястото, забележете, бил е с други задържани и изведнъж го преместват на третия етаж сам“, каза Ивайло Найденов.

По думите му Стефан Димитров е паднал и си е ударил главата тази сутрин. В момента му се правят изследвания.

В своя позиция от ВМА казаха, че „на пациента е предложена хоспитализация в лечебното заведение, но той е отказал такава. Въпреки това медиците са уточнили, че ако не се чувства добре на по-късен етап, може да се обърне от отново към тях“.

Относно съдебния процес срещу Стефан Димитров адвокатът коментира.

„Приели сме позиция да не разказваме за делото, сега чакаме да разберем за здравето му. Моето мнение е, че не всички хора трябва да бъдат в ареста, защото не всеки може да попречи на разследването. Той няма с какво да попречи“, посочи Найденов.

По думите на Ивайло Найденов бащата на Стефан Димитров – Марин Димитров, който също бе задържан, но влезе в болница, е изписан и се чакат експертизи. Прокуратурата трябва да прецени каква мярка да му поиска.

Стефан и Марин Димитрови и шефката на Агенция „Митници“ Петя Банкова бяха задържани след акция на спецслужбите и обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда.

Смята се, че в основата на канала е Никола Николов-Паскал, който се издирва.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране