25.04.2024 | 9:41
Омаяната от Пеевски Елена Йончева: В последните години водих много тежка битка с ГЕРБ
"Свободата е в мен. Аз определям дали мога да правя компромиси или не"

,,В последните години се борих много активно срещу целия модел в България, който не предоставяше медийна свобода, не предоставяше върховенство на закона. Водих много тежка битка с ГЕРБ. Тези промени, които тук инициирах, са част от тази битка. За да има някакви промени в България, трябват закони. Като не можем да ги направим в България, те трябва да дойдат от Европа.”

Това каза пред БНР евродепутатът Елена Йончева, номинирана за предстоящия вот за Европейския парламент от ДПС.

“Свободата е в мен. Аз определям дали мога да правя компромиси или не. Не съм правила компромиси нито в журналистиката, нито в това, което съм правила в политиката”, заяви тя.

Йончева отбеляза, че с либералите и депутатите от ДПС, които са част от “Обнови Европа”, работят заедно “по всички теми, които на практика засягат България” и познава позициите им.

“Имам много ясно отношение към това, което се случва в Украйна. Като военен кореспондент – отразявала съм много войни, била съм ранявана, отвличана, знам какво е война, винаги съм била за това, че едно нападение си е агресия”, посочи Елена Йончева, запитана как позициите ѝ за Украйна ще се съвместят с тези на групата на либералите, към която ще принадлежи, ако продължи да бъде евродепутат, но вече от ДПС.

“Като евродепутат винаги съм призовавала Европа да бъде лидер не само по отношение на конфликта в Украйна, но и по отношение на Газа, на Палестина”, изтъкна тя.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране