30.05.2024 | 19:15
Осъдиха “Българския вълк от Уолстрийт” да плати 93 840 лв.
Юлиян Цолов вече е осъждан и е излежал присъда от 4 години в затвор в САЩ заради измами на фондовата борса

Търговското отделение на Софийския градски съд е осъдил Юлиян Цолов да плати на бивш свой клиент 93 840 лева за несвършена работа по договор, който е бил сключен между търговско дружество на Цолов и търговското дружество – клиент, съобщава БНТ.

Освен това Цолов трябва да прати и неустойка за неизпълнение на договора в размер на 18 768 лева, както и близо 21 000 лева разноски по делото.

Цолов, известен като “Българския вълк от Уолстрийт” е бил сключил с дружеството – клиент договор за предоставянето на услуги, свързани с ползването на софтуер и платформи за интернет търговия и тяхната поддръжка.

Според съдебния състав от доказателствата по делото се оказва, че дружеството – клиент (възложител) е изпълнило своите задължение, като е заплатило на Юлиян Цолов уговореното в договора възнаграждение, дори повече, заплатило е и допълнително възнаграждение, което е договорено в подготвен Анекс, преди той да бъде подписан. Срещу тези суми, обаче изпълнителят не е предоставил услугите, които са по договора.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Срещу Цолов тече и наказателно дело в Софийския районен съд, като по него той е обвинен за измами в размер на над 770 000 лева.

Той вече е осъждан и е излежал присъда от 4 години в затвор в САЩ заради измами на фондовата борса.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране