10.06.2024 | 11:06
От „Величие“ разкриха: Никой не разбра, че съществуваме
В момента парламентът се е превърнал в гумен печат

„Никой не разбра, че ние от “Величие” съществуваме. В момента парламентът се е превърнал в гумен печат. В досегашните народни събрания липсваше работа“.

Това казаха пред bTV лидерите на партия „Величие“ Николай Марков и Ивелин Михайлов.

„Много сме далеч от законодателната власт като държава. Не сме сигурни дали ще се формира правителство. Крайните резултати не са излезли. Що се отнася до законодателство – България е парламентарна република. Приетите закони трябва да се изпълняват“, допълни Николай Марков.

Според него в момента парламентът се е превърнал в гумен печат.

„За начало – как се изпълняват законите? Ще осветлим процеса, по който се контролира изпълнението на законите. Най-лесно е да се правим на писатели на закони“, допълни Марков.

„Ние нямаме съмнение, че България трябва да е в ЕС и НАТО. Сключили сме договори със задължения. Трябва да видим кои „задължения“ ни се вменяват от нашите политици“, каза Ивелин Михайлов.

„Има заплахи. Аз не съм кандидат-депутат. Заплахите идват от управляващи в парламента и които контролират НСО и служби. В кампанията никой не разбра, че съществуваме. Правихме кампания в интернет“, допълни Михайлов от “Величие”.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране