23.03.2019 | 12:07
Отива ли си вторият човек в ГЕРБ?
Довереник на Бойко Борисов намекна, че предстои тежко решение за Цветан Цветанов

Сериозен скандал в ефира на бТВ между политическите анализатори Георги Харизанов и Андрей Райчев за скандалите с апартаментите на властта, произведе новината на деня – всеки момент премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов предстои да вземе тежко решение за всички замесени в сагата, включително и най-близкият си Цветан Цветанов, който е вторият човек в партията.

“Не искам да съм на мястото на Борисов. Трябва да решава дали да защити Цветанов, или да го махне. Но и едното, и другото са невъзможни. Ако го махне, Цветанов може и да проговори. Освен, ако не се разберат той мълчаливо да слезе, но не ми се вярва“, каза Андрей Райчев.

Думите му взривиха Георги Харизанов. “Това, че някой ще се разприказва, отдавна се говори и все нищо не се случва. Това означава, че няма за какво толкова да се разприказва. Убеден съм, че ще се излезе с позитив от ситуацията. И той ще покаже различния аршин по начина, с който се реагира в ГЕРБ и БСП“, поясни Харизанов.

“От какво позитив? От това, че 1 г. непрекъснато стават скандали ли”, опонира Райчев.

Три извода можели да се направят от ситуация според Харизанов, който е сред най-доверените на премиера Бойко Борисов. Той каза, че хората, замесени в “публичната драма”, няма да останат без последствия. Харизанов отказа да уточни какви ще бъдат мерките срещу Цветанов и Цачева, но съобщи, че мерките ще бъдат взети “всеки момент”.

Eто и възможностите:

1. Замесените в скандала няма да останат без политически последствия.

На въпрос на водещата – какво означава това – дали Цветанов няма да е шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, Харизанов отказа да съобщи какво знае, но няколко пъти подчерта, че отговорността ще е политическа. Такава няма да се търси от Вежди Рашидов, защото той купува апартаменти с инвестиционна цел и няма проблем с произхода на парите му.

2. С решението си за понасяне на тежка политическа отговорност Борисов ще покаже огромната разделителна линия между ГЕРБ и БСП. В ГЕРБ виновните са наказвани, а в БСП Корнелия Нинова ги прикрива, поясни Харизанов.

3.Водач на листата на ГЕРБ няма да има профила на водача на листата на БСП – замесена в имотни сделки, с повдигнато обвинение за пране на пария,подчерта Харизанов.

“Това ще покаже огромната разлика между ГЕРБ и БСП. Нинова отново излъга, че си е купила евтин апартамент преди да стане политик. Тя си е купила жилището през 2004 г. А на следващата година става заместник-министър. Как така? Всеки може да провери в интернет кога го е придобила и каква е била тя по това време.“, контрира Харизанов. Той каза, че със сигурност водачът на листата на ГЕРБ няма да е с профила на водача на БСП.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране