17.10.2019 | 1:09
Откъде накъде ще ме е срам?!
Истината е, че англичаните ни презират

Днес всички в България си посипват главите с пепел и се обясняват защо петима души имали уж расистки прояви на мача с Англия. Само че да погледнем реално на нещата:

Мачовете по принцип са места, където хората да изразят и емоциите си, да си повикат от душа. Присъствала съм на мачове между Ботев и Локото в Пловдив и мисля, че крясъците бяха на много по-високо ниво от тези на вчерашния мач.

Сега, че някои нови англичани са много тънкообидни, не е наш проблем. Това не е расизъм. Като ги е страх от мечки, да не ходят в гората. Значи могат да наричат съдията “п-т”, могат да пожелават майките на всички, ама на тях нищо не може да се каже. Хайде малко по-демократично.

Петима човека не означава цял народ и държава. Това, че полицията не отиде веднага да ги натръшка и да ги изведе, е проблем, наистина. Но никакви изводи не могат да се извадят.

Истината е, че англичаните ни презират. Винаги в политиката са били срещу България. Да си спомним бомбардировките над София, думите на Чърчил, че София трябва да бъде изравнена със земята, а на мястото й да се садят картофи.

Империята, поробила толкова много народи, обезкръвила и избила огромна част от населението на Индия чрез зверства и глад, си позволява да ни търси сметка на нас. Откъде накъде, бе? Ние не сме продавали роби. Ние не сме поробвали други държави, за да се възползваме от природните им богатства и да унищожим народа им. Ние не сме избивали жени и деца. Ние не сме убили над два милиона души с глад, както вие го направихте в Бенгал. Ние не сме започвали войни. Ние не сме имали пазари за роби. Нашите държавници не са вдигали ръка в хитлеристки поздрав като вашата кралица.

Наричате ни животни. Да, ние сме лъвове. Макар и в момента да сме ранени и изтощени. Но ще се изправим. А вие погледнете себе си. С кръвта на народите, полепнала по вас. С кървавите пари, с които се правите на велика империя. С богатствата, окрадени от цял свят.

Вие не сте достойни да ни търсите сметка. Взехте си победата. Махайте се! Ние сме българи! Не животни!

Елена Гунчева

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране