29.04.2024 | 11:58
Откъсната подпорна стена затруднява движението на магистрала “Струма”
Екипи отстраняват парчетата бетон и почва

Подпорна стена на автомагистрала “Струма” (бившата Люлин) се срути върху пътното платно посока София. Няма пострадали.

Лекотоварното движение посока София се отклонява от пътен възел Даскалово през Княжево към София, а камионите и автобусите се пропускат в изпреварващата лента посока София. Движението посока Кулата не е засегнато. Обходният маршрут за леките автомобили е от пътен възел “Даскалово”, път I-1 Перник – Владая – София, както и през Мало Бучино. За улеснение на придвижването по пътя София – Перник през Владая е организирано реверсивно движение, което ще остане и през нощта.

Има задръствания по пътя за София през Драгичево, предаде БНТ.

Екипи отстраняват парчетата бетон и почва. Не е ясно защо бетонната стена не е издържала на натиска.

Образувала се е голяма колона от автомобили преди пътен възел Даскалово посока София.

АПИ съобщи, че е предприела незабавни мерки за възстановяване на движението и укрепване на съоръжението при 16-ти км на автомагистралата.

“Оглед на терена направиха и.д.председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев и експерти от агенцията. Предполага се, че от дъждовете са комрометирани два от сегментите на подпорната стена. Веднага са предприети краткотрайни действия по изкопаване на земните маси до статабилна основа. След изкопаването на преовлажнените земни маси ще бъдат направени отводнителни окопи над засегнатия участък и дренажни ребра по продължение на откоса.

В дълготраен план ще бъде възложено изготвянето на технически проект за възстановяване на отводняването и укрепване на стените в участъка при 16-ти км в посока София. Целта е дейностите да се изпълнят в настоящия строителен сезон”, се казва в съобщението на пътната агенция.

СНИМКА!

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране