06.04.2024 | 8:37
Паскал е бил агент на ДС, извършвал е контрабанда по време на всички управления в България след Прехода
Твърдението, че с парите от заловения кокаин в Бургас трябвало да се плащат изборите ми звучи точно толкова нелепо, колкото, че Калин Стоянов е изключително успял министър, защото е намалил убитите от катастрофи с 30 броя за година, коментира Слави Ангелов

Имало е една-единствена акция срещу Никола Николов-Паскал – през 1998 г. Това съобщи в “Панорама” разследващият журналист Слави Ангелов, който е следял дейността на сочения за контрабандист на цигари и обявен за общодържавно издирване мъж.

“Не знам какво се е случвало с този човек 20 години преди да го открия, нито и какво се е случило с него в следващите 9 години, след като го открих. Отговорът на този въпрос е нищо”, каза той.

Ангелов обясни, че Паскал е бил агент на “Държавна сигурност” и е извършвал контрабанда по време на всички управления в България след Прехода.

“Всички тези схеми с цигари са много сериозни. Става въпрос за огромни пари. В първия случай, за който аз писах, става дума за загуби за държавата от порядъка на 130 млн. лв. на месец – това са само загуби от неплатени мита и акцизи. В повечето от схемите цигарите влизат в България, това означава, че контрабандата нанася двоен удар – тези цигари влизат на много по-ниска цена, и хората купуват тях, а не онези, за които са платени мита и акцизи”.

Според него има две възможни причини този човек изведнъж да бъде “ударен” – защото е “спрял да плаща” на когото трябва или предстоящите избори.

Определи като глупости твърденията на адвоката на арестуваната директорка на “Митниците” – че са подготвяни контрабандни канали за купуване на избори.

“Твърдението, че с парите от заловения кокаин в Бургас трябвало да се плащат изборите ми звучи точно толкова нелепо, колкото, че Калин Стоянов е изключително успял министър, защото е намалил убитите от катастрофи с 30 броя за година”.

Ангелов не смята, че наркотиците в Бургас са свързани с разледването в Митниците, нито пък с подадената и после оттеглена оставка на главния секретар на МВР. Каза обаче, че има информация от свои източници, че Живко Коцев има общо с издирвания Никола Николов – Паскал.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране