06.04.2019 | 1:21
Пенсионери “даряват” имоти на съветничка от ДПС Червен бряг
Ася Рангелова е получила като дарение, стотици декари земя на територията на общината

На фона на скандала с апартаментите на властта, никой не обръща внимание на имотното състояние на общински съветници, работещи в малките общини.  След случая със спорно закупен имот, който се води общинска собственост, а е продаден от синдик, решихме да проверим и други имоти, купувани от съветника на ДПС в Червен бряг Ася Рангелова.

Справка в имотния регистър показва, че Рангелова е получила като дарение, стотици декари земя на територията на общината и то предимно от пенсионери.  Освен това, същата е купувала редица земи и имоти от 2014 година до днес.  Защо пенсионери от община Червен бряг даряват земите си на Рангелова?

Вестник “Зов нюз” успя да се свърже с един от дарителите, пожелал анонимност. Той разказа, че всъщност дарението е само на хартия, а Рангелова е платила за съответната земя.  Ако това е така, означава ли, че Ася Рангелова укрива данъци от държавата?

От къде тя се сдобива и със солидни приходи за закупуване на въпросните имоти?  Търговци от пазара в Червен бряг споделят, че общинската съветничка е наела и повечето от реновираните на общинския пазар помещения и то срещу висок наем.

Не е ясно от къде Рангелова разполага с финансови средства за охолен живот!  И тя, и брат й Марио Рангелов (също съветник от ДПС) карат скъпи автомобили.

Справка показа, че нито едно от скъпите возила обаче не е на тяхно име. Питаме НАП Велико Търново, Сметна палата и КПКОНПИ отговарят ли доходите на общинските съветници на имотното състояние, което те демонстрират?  Защо редица имоти, с които се сдобива Рангелова са изповядани като дарение?

ДПС е представено в Общинския съвет в Червен бряг от двама съветници – брат и сестра, които в началото на политическата си кариера бяха пропуснали да отбележат този факт в декларациите си.  Това са Марио Киров Рангелов и Ася Кирова Рангелова. Марио Киров държи половината от капитала във фирма “Про-ленд” ООД, която е “водещ производител и вносител на плодове, зеленчуци и зърно”.

“Фирмата разполага със стотици декари производствени площи, на които се отглеждат избрани сортове плодове и зеленчуци по водещи европейски технологии”, гласи представянето на компанията в agropazar.bg.

Освен това Марио Кирилов е едноличен собственик на “Лора 2007”, която се занимава с отглеждане на зърно и маслодайни семена. Сестра му Ася Рангелова е собственик на “Сияна 24” ЕООД и се занимава с търговия.
Братът и сестрата от ДПС заедно с двамата представители на “За община Червен бряг” – Петьо Веселинов Костов и Явор Владимиров Бакърджиев правят групата “Център” в общинския съвет и подкрепят  предложенията на екскмета Данаил Вълов.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране