26.03.2024 | 10:59
Петков към Борисов и ГЕРБ: Спазвайте си думата! (ВИДЕО)
ПП-ДБ иска да реализира втория мандат заедно с ГЕРБ-СДС

„Продължаваме промяната – Демократична България“ са готови да реализират втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС. Това обяви ген. Атанас Атанасов от трибуната на Народното събрание.

„Облачен ден за българската демокрация. Дали слънцето ще пробие зависи от тази зала. Иначе ще последва градушка“, каза Атанасов и потвърди готовността на ПП-ДБ общо реализиране на мандата.

„Национален с ГЕРБ-СДС. Премиер – взаимноприемлива кандидатира, излъчена от ГЕРБ-СДС. Запазване на сегашната структура на Министерски съвет. Това не е покана за преговори, това е предложение с израз на готовност да изпълним ангажиментите, които публично поехме преди 9 месеца“, каза Атанасов.

Изказването на Атанасов беше последвано от бурни аплодисменти, но в подигравателен аспект.

„Вие да се молите, а вашите колеги от ГЕРБ-СДС да се смеят. Единственото, което може да Ви осигури втори мандат е да предложите Борисов за премиер. Наистина Ви съжалявам“, обърна се зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски към Атанас Атанасов и декларацията на ПП-ДБ.

„Това самоунижение на парламентарната ви група, на избирателите ви не съм вярвал, че ще видя“, каза Свиленски.

„В политиката най-важното нещо е да си спазваш думата”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков от парламентарната трибуна.

„Вие не разбирате ли, че в политиката, както и в живота, важното е да си спазиш думата. Всяко действие да го правиш от чувство за дълг. Няма да влизам в преговорни процеси. Има едно споразумение, което изисква реформа на съдебната система не на хартия. Всичко е сложено в споразумението, в което има прозрачен процес. В това споразумение е темата за службите, които 30 години не работят за българските граждани. Ако регулаторите, съдебната система и службите не бъдат оправени, не сме постигнали европейска държава. Преди 9 месеца говорихме за 18 месеца управление. Трябва да си спазвате думата“, обърна се Кирил Петков към ГЕРБ-СДС.

„Имаме ли воля да направим крачка напред или ще гледаме цирковете на ИТН, предателствата на „Възраждане“, попита Петков.

 

https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/428119116419804

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране