09.06.2024 | 13:11
Петков: Отговорността е обща – трябва всички да запретнем ръкави и да си оправим държавата
„Моят страх днес и залогът е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, тоест ако не излязат всички свободни българи да гласуват, рискът е, че бъдещето ще бъде определен от този купен и корпоративен вот"

Гласувах да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, където благата са поделени по справедлив начин и всички имаме равен старт. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков.

Той избра да гласува на днешните избори 2 в 1 с машина.

„Моят страх днес и залогът е, че има риск от голям брой купен вот и голям брой корпоративен вот, тоест ако не излязат всички свободни българи да гласуват, рискът е, че бъдещето ще бъде определен от този купен и корпоративен вот. Залогът е, че сме на кръстопът – или ще върнем България назад, когато едни сенчести фигури разполагаха с държавата ни като бащиния, или ще продължим пътя напред, където бавно и сигурно ставаме нормална държава”, смята той.

„Много ясно казах, че докато двамата – Делян Пеевски и Бойко Борисов, са в позиция да взимат решения, няма смисъл да се преговаря, защото видяхме, че нашата визия и тяхната визия за България са коренно различни. Ще се борим за нашата визия за България и се надявам да има достатъчно свободни българи, които са „за” Европа и ще излязат да гласуват”, категоричен е Петков.

„Първата задача днес е всички българи, които милеят за страната, да излязат да гласуват. Най-големият проблем е, ако хората днес си останат вкъщи. Отговорността на тази държава е обща – трябва всички да запретнем ръкави и да си я оправим”, каза още той.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране