12.02.2024 | 23:05
Петков: С ветото Радев подчерта, че промените в Конституцията са добри
Според него трябва обективно да се погледнат аргументите на президента

Доволен съм, че след първоначалните критики, явно президентът е осъзнал колко е важна съдебната реформа. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Петков коментира наложеното вето от Румен Радев върху възстановяването на правомощията на пленума на ВСС и на главния прокурор.

Според него е важно, че президентът е осъзнал колко е важна конституционната промяна. „Ще направим кръг от консултации и внимателно ще прегледаме текстовете, за да видим как трябва да постъпим. Нямаме автоматична реакция. Ще огледаме закона още веднъж, за да сме сигурни, че част от промените, които са в Конституцията, не ги отлагаме прекалено дълго време“, заяви Петков.

Според него трябва обективно да се погледнат аргументите на президента Радев. „Позитивното е, че в началото от него наистина имаше големи критики към промените в Конституцията, а сега с ветото си подчертава, че тези промени са не само добри, но трябва да влязат веднага в слина. Това показва промяна в оценката му на нашата работа“, каза съпредседателят на ПП.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране