15.03.2019 | 0:01
Почина Еда Гьоринг – принцесата на Третия райх
Шепа хора разбраха за смъртта й!

Още с раждането си Еда Гьоринг е звезда сред нацистите. Неин кръстник е самият фюрер Адолф Хитлер, а баща й е дясната му ръка – Херман Гьоринг. По данни на The Telegraph, Принцесата на Третия райх е починала на 80-годишна възраст в Мюнхен, Германия още през декември.

И може би заради интересното й минало, за смъртта й научават шепа хора, пазена е в тайна от медиите, а тялото й е положено в гроб без име или надгробен камък, пише Днес.БГ

Еда Гьоринг е родена през 1938 г., една година преди началото на Втората световна война. Наричалия я малката Шърли Темпъл. Появата й на бял свят предизвиква празненства в цяла Германия, а първите години от живота й са приказка. Близо половин милион нацистки войници даряват пари на баща й, за да й построи реплика в детски размер на двореца Сансуси. Тя си имала собствени танцувални зали, кухня и много кукли.

Гьоринг се отнасял с нея като принцеса. Постоянно я прегръщал и целувал. Дори ходел с нея на уроците по балет. А самият Хитлер оставя на страна факта, че нацистите губят войната и отива при малката Еда, за да отпразнуват заедно шестия й рожден ден.

Но идилията за нея приключила, когато Германия била победена през 1945 година, а баща й – заловен. Той бил осъден на смърт, но надхитрил палача си и се самоубил с капсула цианид, скрита в зъба му. Еда е едва на 8.

Докато Херман Гьоринг се изправя пред съда, момиченцето и нейната майка са в затвора. Когато биват освободени, са принудени да живеят в колиба в провинцията в Бавария. Нямат нито вода, нито електричество. По-късно се местят в Мюнхен, където Еда се образова. Последно е работила като хирург в клиника.

През 2015 година Еда Гьоринг заведе дело, с което се опита да си върне това, което й се полага от имуществото на баща й, конфискувано след края на Втората световна война. Или поне част от него, с което да “живее прилично“.

Херман Гьоринг бил известен с това, че си присвоявал скъпи бижута, мебели и картини по време на войната. Правителството на Германия обаче си ги връща обратно. Нещо, което Еда не приема и до днес. Желанието й да си върне богатството е било отхвърлено след дебати, траели едва няколко минути.

За разлика от останалите нацистки наследници, които често се отричат от своите родители и имат сложна връзка с тях, чувствата на Еда към баща й са категорични. “Обичах го много и си личеше колко много ме обичаше той“, казва Еда пред журналиста Джералд Познар, който след това пише книгата “Децата на Хитлер: Синовете и дъщерите на Третия райх”.

“Всичките ми спомени с него са изпълнени само с любов. Не мога да си го представя по друг начин“, казва вече порасналата нацистка принцеса. Тя отрича баща й да е участвал в Холокоста, въпреки че множество историци твърдят обратното – че Херман Гьоринг е взел активно участие в избиването на 6 милиона евреи.

“Единственият проблем на баща ми беше лоялността му към Хитлер. Той никога не го предаде, дори и когато фюрерът отиваше прекалено далеч. Нещата, които се случиха на евреите бяха ужасни, но нямаха нищо общо с баща ми“, споделя Еда.

От какво е починала наследницата на Гьоринг не става ясно. Нито защо властите обявиха смъртта и едва тази седмица, след като е починала на 21 декември 2018 г., преди цели три месеца.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране