25.05.2019 | 0:34
Подпийналият министър на културата залита във Военния театър
Боил Банов дойде на церемонията "Аскеер" облечен като за бар
Снимка: Лупа.бг

Появата на министъра на културата Боил Банов на тържествената церемония във Военния театър за връчването на наградите “Аскеер” предвика възмущението на арт гилдията не само заради неподходящото му облекло, но и заради видимо неадекватното му поведение, пише “Лупа”.

В разрез с всякакъв дрес код и нарушавайки официалния протокол за подобни официални културни събития Бонев дойде облечен по дънки и с бяла риза – облекло подходящо за вечерен бар, но не и за церемонията по награждаването във Военния театър, която при това е навръх най-българския празник – 24 май.

Не само облеклото на министъра на културата бе неуважително към творците, повечето от които бяха спазили протокола и бяха облечени в елегантни вечерни облекла. Номинираните актьори пък впечатлиха с смокинги и скъпи костюми, а дамите с атрактивните си дълги рокли с голи гърбове.

Най-фрапантно бе обаче поведението на Боил Банов, който пристигна около 20 часа пред Театър “Българска армия” със зачервено лице и лъхащ на алкохол. “Почерпил се е човекът, какво толкова”, шушукаха актьори.

Други творци обаче го изгледаха доста странно и укорително и коментираха, че синът на големия актьор Васил Банов е доста на “ти” с чашката. Министърът на културата седна на първия ред на първи балкон и когато започна церемонията той бе официално представен от водещите. Банов обаче не можа да стане от стола си, а само се наклони напред, почти залитайки.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране