13.02.2024 | 23:35
Полицаи от СДВР са пазели Нотариуса
Мартин Божанов е бил на коледно парти на прокурори, твърди Николай Стайков от Антикорупционния фонд

До Антикорупционния фонд достигна информация, че Мартин Божанов-Нотариуса е бил охраняван от служители на СДВР. Това няма как да проверя. Разследващите могат да кажат дали е вярно. Това заяви пред ВСС Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

До последно Нотариуса е ползвал частния си клуб. Уреждал си е там срещи, само че го е правил вече дискретно. Движил се е с кола с полицейска лампа, ползвал е паркинга на спецсъда.

“Не знам дали е имал статут на информатор, но навсякъде е говорил, че е ползван като защитено лице”, посочи Стайков.

По думите му много малко от фирмите на Божанов са подавали отчети в Търговския регистър. “Не знам как е търпяно това. Нотариуса е започнал от ниско ниво – с улични измами. Хората, които са му помагали преди 15-20 години, достигат високи нива в съдебната система. Подкупвал е вещи лица, решавал е дела с голям материален интерес. Едно от делата засяга Брендо и неговото семейството, както КТБ и Манджуков”, посочи Николай Стайков.

“Нотариуса е присъствал на коледните банкети на една от прокуратурите. Има снимки, има и свидетели. Неговият клуб се е използвал за срещи, празненства и т.н. В него е работила жена му Гергана”, каза още журналистът.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране