06.08.2019 | 0:01
Полицаи простреляха моторист три пъти в София
Мотористът е управлявал мотоциклет без необходимата категория

Водач на мотоциклет беше прострелян от столични полицаи след гонка на Околовръстното в София, съобщиха от пресцентъра на МВР, цитирани от агенция „Фокус”.

В понеделник, около 00.45 часа, патрулирайки по маршрут бул. „Никола Петков” и Околовръстния път, пътните полицаи забелязали моторист да се движи по посока кв. „Горна баня” с висока скорост, без светлини и със скрит регистрационен номер.

След като мотористът не спрял на подадения звуков сигнал от полицаите, униформените потърсили помощта на друг екип.

Той обаче също не успял да спре нарушителя. След кратко преследване полицаите препречили пътя на моториста.

Когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към служителите на реда.

При възникналата ситуация се наложило единият от полицаите да използва служебното си оръжие, с което произвел три изстрела със стоп патрони – един от тях улучил водача в ръката, а другите два попаднали в крака му. Той е прегледен от екип на спешна помощ и допълнително в болнично заведение, назначено му е лечение.

От последващите полицейски действия е установено, че мотористът е управлявал моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране