05.06.2024 | 12:48
Полицията се сдоби с бързи БМВ-та за над 30 милионa
Ще плащаме глобите директно в патрулката

Общо с 462 мощни автомобила МВР ще обнови автопарка си, а днес бяха връчени първите 86 ключа на 15 областни дирекции. Мощните БМВ-та са осигурени по обществена поръчка със средства от фонд “Пътна безопасност”. От тях 35 са високоскоростни, 200 са леки автомобили, а 227 – високопроходими, се посочва от МВР. Миналата година от ведомството обявиха, че предвидената сума за нов автопарк  е около 33 745 470 лв.

В изискванията на поръчката е заложено да са неупотребявани, като да са произведени от началото на 2022 година. Двигателят трябва да 6-цилиндров, 335 конски сили.

В полицейските автомобили, които са на територията на столицата, се въвеждат и ПОС терминали, преминали през тестова среда. Това ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на Пътна полиция в страната.

На церемония пред сградата на Главна дирекция “Национална полиция” днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че двата приоритета пред МВР са справяне с нелегалната миграция и битката с катастрофите.

Той коментира, че в резултат на всички мерки със засилен контрол на пътищата, отнемане на автомобилите на пияни и дрогирани шофьори, вече се отчита положителен рейтинг. От началото на година жертвите са с 47 по-малко на пътя в сравнение с миналата година и с 40 процента е повишена събираемостта на глобите.

 

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране