09.05.2019 | 12:50
Порожанов не чувства вина за нарушенията със средства от еврофондове
Той бе на разпит в Спецпрокуратурата заради обвиненията срещу Миню Стайков

Министърът на земеделието Румен Порожанов заяви пред медиите, че не чувства вина за случая с нарушенията със средства от еврофондове. Той бе на разпит в Спецпрокуратурата заради обвиненията срещу Миню Стайков и още седем души от миналата седмица, заради такива нарушения.

“Контрол се осъществява по абсолютно всички процедури, които са във Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ)“, каза Порожанов, цитиран от БТА.

По думите му всяко едно одобрение минава по йерархията на десетки контролни лица и ако има служители, които са допуснали нарушения трябва да понесат някаква отговорност. Според него контролните органи в Фонда не са бутафория.

Той отбеляза, че процесите на одобряване на проекти и отпускане на средства се контролират по всички акредитирани процедури.

Министър Порожанов коментира още, че проблеми винаги е имало в рамките на една или друга мярка, но в конкретните случаи за Миню Стайков и къщите за гости, става дума за поведение на бенефициенти извън работата на фонда, след одобрението на проекта.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране