20.04.2019 | 1:02
Порожанов за казуса “Манолев”: Къщата за гости не е ползвана по предназначение
Бившият зам.-министър не фигурира като бенефициент и освен това отрича да познава Ана Димитрова

Министърът на земеделието Румен Порожанов обяви, че докато е ръководил Държавния фонд “Земеделие” не е имало сигнали срещу Александър Манолев.

Бившият зам.-министър на икономиката Манолев подаде оставка заради проверка на КПКОНПИ за къща за гости, финансирана с европейски средства.

“Манолев не фигурира като бенефициент и освен това отрича да познава Ана Димитрова – едноличен търговец на фирма Агротрейд”, обясни Порожанов пред журналисти в Бургас.

Земеделският министър подчерта, че за конкретния случай има проверка, която ще установи всичко, а това, което може да се установи на първо четене, е, че обектът не е и ползван по предназначение.

Румен Порожанов припомни също така, че фондът е изпратил разследване по случая.

Порожанов разясни, че фонд “Земеделие” има процедури за договаряне и такива за плащане. Той подчерта, че всяка една заявка за плащане, която дойде, се разпределя на седмична база, в зависимост от натовареността на фонда.

”Разпределят се в дирекцията “Оторизацията на плащанията”, където работят над 100 човека, преглеждат се от двама експерти, независимо един от друг, след това се изготвят изискуемите контролни писта, след което се изготвя седмичен протокол, който трябва да се подпише от изпълнителния директор. Следователно, процедурите са спазени от служителите”, поясни той.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че Окръжна прокуратура – Благоевград е започнала наказателно производство за нецелево разходване на европейски средства и данъчни престъпления, по проверката на ВКП за Александър Манолев.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране