06.02.2024 | 10:36
ПП-ДБ искат изслушване на Сарафов: Разкритията на Цариградска ни дават силно основание за безпокойство
"Извършено беше поръчково убийство за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт"

Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов да бъде изслушан в Народното събрание във връзка за разкритията на рекет и изнудване към български магистрати от страна на убития Мартин Божанов. За това настояват от парламентарната група на “Продължаваме Промяната – Демократична България”.

Те подкрепят и идеята на Антикорупционния фонд да бъде създадена парламентарна комисия, която да разгледа фактите около дейността на Божанов.

Изявлението на “Продължаваме Промяната – Демократична България”:

Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт.

Показанията и разкритията, които в последствие съдия Владислава Цариградска направи в национален ефир, ни дават силно основание за безпокойство.

Затова предлагаме в Народното събрание на основание чл. 26 от ПОДНС да бъде изслушан изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, както и съгласно предложението на Антикорупционния фонд – да бъде създадена парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи.

Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заедание на ПГ на Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” днес, и внесено по съответния ред в Народното събрание.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/posts/417565510773364?ref=embed_post

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране