20.03.2024 | 15:27
ПП лапа два апетитни държавни имота на пъпа на София!
Един за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата

С решение на правителството политическа партия “Продължаваме промяната“ получава правото на ползване на два държавни имота в София – един за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата, съгласно Закона за политическите партии. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Те представляват самостоятелни обекти, единият от които се намира в сграда на ул. “Христо Белчев“ № 8 в район “Средец“, а вторият – на бул. “Витоша“ № 12 в район “Триадица“.

ПП “Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване.

Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране