01.05.2024 | 15:59
ПП отстрани депутата с осемте самолета
Мястото на Стоян Георгиев заема Богомил Петков

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев, който стана известен с осемте самолета, които притежават той и жена му, вече не е част от “Промяната”, пишат от “24 часа”.

“Уведомяваме ви, че депутатът от парламентарната група на “Продължаваме Промяната – Демократична България” Стоян Георгиев вече не е част от партията и всички ангажименти, които би поел от името на ПП, няма да са легитимни”, съобщиха от формацията до медиите. Не става ясно обаче защо Георгиев е отстранен.

“С решение на Изпълнителен съвет на “Продължаваме Промяната”, партията в Силистра се представлява от Богомил Петков”, допълват от “Промяната”.

На последните избори през април 2023 г. Георгиев влезе в парламента от Силистра. Бил е народен представител и в предишното 47-о и 48-о НС.

По професия е летец. Работил е в селскостопанската авиация, има учебен център за професионални пилоти и любители. В декларацията си пред КПКОНПИ Георгиев обяви осем самолета, шест от тях фирмени. Личните му самолети са модели “Чесна 152” и “Чесна 310”. Останалите 6 самолета са декларирани на фирма на името на жена му – “ЕТ Ребус – Стоянка Георгиева”.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране