11.03.2024 | 13:36
ПП с два сценария при президента, отговориха на пиперлив въпрос за Борисов (ВИДЕО)
Трябва максимално бързо да приключат преговорите ида се премине към решение, категоричен бе премиерът в оставка

Представителите на ПП-ДБ излязоха от срещата с президента Румен Радев. Премиерът в оставка Николай Денков, Кирил Петков, Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов в понеделник сутрин се явиха на консултации при държавния глава във връзка с връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на правителство в рамките на 49-тото НС.

“Има още работа по преговорите. Трябва да уточним законодателната програма, имаме само първи вариант на списъка, отделно трябва да се актуализира управленската програма и после съставът на МС. Мога да кажа, че вчера и онзи ден разговорите бяха конструктивни с преговорния екип, трябва да продължат със същата интензивност”, заяви премиерът в оставка Николай Днеков след срещата с президента, продължила малко повече от час. Трябва максимално бързо да приключат преговорите ида се премине към решение”, добави той.

По думите му ПП-ДБ вярват, че може да се стигне до консенсус за ротацията, но са готови и за вариант “избори”. Той не е притеснен, че лидерът на ГЕРБ не е част от преговарящите екипи, за него важното е да се стигне до разбиране.

“Преговорите бяха конструктивни. До момента имаше разбиране, напредък, имаше и не малко спорни моменти. Имаше и съгласие по това как трябва да изглежда документът, който обсъждахме”, добави Денков и отсече, че няма да коментира имена на министри на този етап.

“Не мислим за друг формат на управление. Очакваме да намерим съгласие и то да доведе до реализация на първия мандат, ако не го намерим, то отиваме на избори”, завърши Денков.

Преди тях при президента бяха представители на ГЕРБ-СДС – Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян. Те разкриха, че са призовали държавния глава да им даде повече време преди връчването на мандата, за да могат да продължат преговорите с ПП-ДБ.

От своя страна Никой Денков призна пред Радев, че не би го помолил за подобно нещо, а ще се довери изцяло на решението му. Премиерът в оставка обясни, че скоро се очаква да започнат и разговорите за министерските кресла между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

 

https://www.facebook.com/PresidentRumenRadev/videos/451346767228374

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране