19.02.2024 | 20:49
Президентът Радев: Левски е невъзможен във време на ротации
Тържествено слово изнесе и кметът на София Васил Терзиев

“В оскотялото ни време на ротации на принципи и ценности, сред брокери на нашата несвобода с техните тефтерчета, Левски изглежда болезнено невъзможен. Но макар и недостижим той никога не крачи самотен. Милиони българи отстояват идеалите на Левски тихо и упорито и тяхната мълчалива сила възпира тези, които се опитват да принизят Левски. Пътят към Левски е труден и стръмен”. Това заяви президентът Румен Радев по време на възпоменателната церемония в София по повод 151 години от гибелта на Апостола. След края на церемонията пред журналисти премиерът Денков заяви, че “президентът използва неподходяща игра на думи по повод ротацията”.

България се прекланя пред паметта на Апостола на свободата, като в цялата страна се провеждат възпоменателните церемонии. Кулминацията им е тази вечер пред паметника на Васил Левски в центъра на столицата.

Тържествено слово изнесе и кметът на София Васил Терзиев. Той посочи, че всички представители на институциите в страната ни са се събрали пред паметника на Левски. “Левски е образ на обединение”, каза Терзиев и призова всички да обединят усилия и да работят заедно в духа на Апостола.

“И днес, както преди век и половина, имаме остра необходимост от достойни хора, които да водят нашето Отечество по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи”. Това написа във Фейсбук профила на Министерски съвет премиерът Николай Денков като цитира Васил Левски преди да увисне на бесилото: „Каквото съм правил, за народа е било”.

Във все по-сложния свят, в който живеем, свободата и демокрацията са под постоянна атака. Затова трябва да помним, че те не са даденост и трябва да се отстояват всеки ден – не на думи, а с дела, заявява премиерът Николай Денков.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране