24.02.2024 | 11:06
Президентът Радев пак скочи на управлението: Ту се обичат, ту се изобличават
"Изключително важно е да не позволим скандалите на управляващите и меморандумите, които се подхвърлят да отклонят вниманието от основния въпрос - изсветляване на нерегламентираното влияние в съдебната система и всички тайни магистратски клубове"

“Удивителни са бързината и лекотата, с които лидерите в некоалицията ту се обичат и легитимират, ту се изобличават взаимно. Това показва, че т.нар. евроатланетическа некоалиция функционира извън всички евроатлантически ценности, крепят я само интересите”. Това заяви държавният глава Румен Радев днес в поредна атака към правителството.

“Изключително важно е да не позволим скандалите на управляващите и меморандумите, които се подхвърлят да отклонят вниманието от основния въпрос – изсветляване на нерегламентираното влияние в съдебната система и всички тайни магистратски клубове.

Нужно е стигане до сърцевината – откриване на политическите покровителства, и не само в правосъдната система. Каквато и да бъде съдбата на това правителство, трябва да стигне до края на този път”, каза Радев.

“Ако управляващите нямат тази политическа воля, ще имаме и за в бъдеще превзети институции. Най-вероятно тези магистратски клубове ще надживеят ротацията. Призовавам медиите и обществеността да оказват натиск да бъдат разкрити всички зависимости. Ако продължаваме по същия начин, ще затъваме още в беззаконие и безнадеждност”, коментира той.

По повод 2 години от началото на пълномащабната война на Русия в Украйна президентът заяви, че от първия ден България е заклеймила руската агресия. “Тя вече е заплаха за глобалната сигурност. Да се търси военно решение, основано на победа на бойното поле, води до жертви и разруха, а не до решение. Затова да търсим диалог и прекратяване на военните действия”, посочи Радев, който в първите дни на войната повтаряше мантрата, че Русия ще победи бързо.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране