13.06.2019 | 15:07
Президентът за субсидиите: Задушават опозицията! Борисов: Той говореше срещу Слави Трифонов 2 години
Според Румен Радев големият проблем съвсем не е размерът на субсидията, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането.

„Едно такова решение на практика задушава опозицията точно преди местните избори”. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев за предложението на Бойко Борисов и правителството за драстично намаляване на партийните субсидии – от 11 на 1 лв. на глас.

Държавният глава участва във форум на информационните агенции в София, организиран от БТА.

Борисов от своя страна отговори на упрека, след като наблюдава военно учение на Шабла. Пиарката му днес продължи да предава на живо през „Фейсбук” изявите му из страната.

Местният вот е чак октомври. Две години можеше президентът Радев да говори срещу Слави Трифонов. Не съм го чул да се обади”, каза сърдито Бойко Борисов.

Неговата теза е, че предложението за 1 лев субсидия е резултат от референдума на Слави, на който повечето гласували подкрепиха това.

Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс между техните собствени интереси и интересите на обществото, заяви Радев в отговор на въпрос за намаляването на размера на държавната субсидия за партиите. Според президента големият проблем съвсем не е размерът на субсидията, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането.

„Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта и го правят по начин, по който дори не се и крият. Субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията. Така че едно такова решение на практика задушава опозицията точно преди местните избори“, каза държавният глава за предложението за партийна субсидия от 1 лв. на глас.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране