16.04.2019 | 12:21
Присъдата на Иванчева стреснала  бизнесмена Ваклин
Смятам, че изпълних своя дълг – сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят

 

Присъдите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров стряскат и мен в чисто човешки план. Изключително тежки са. Но законодателят е преценил, че такива деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната тежест на закона.

Това заяви бизнесменът Александър Ваклин, който подаде сигнал за поискания му подкуп от отстранения кмет на “Младост”. Не се чувствам употребен, допълни Ваклин.

„Аз смятам, че изпълних своя дълг – сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Що се отнася до доказателствата, както защитата се опитва да вмени с невероятно медийна кампания, че са пропукани и негодни – това е в компетенцията на съда да го прецени. А съдът прецени, че доказателствата са достатъчни“, коментира бизнесменът.

„Случаят се превърна в медиен, политически, а той е чисто криминален“, заяви още той.

Присъди получиха и Биляна Петрова – 15 години лишаване от свобода, както и Петко Дюлгеров – 12 години лишаване от свобода.

„Не съм употребен. Чисто човешки, разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива деяния срещу цялото общество, защото корупцията е престъпление срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен. Но това е решението на законодателят, който е преценил, че престъпление срещу общността заслужава строго наказание“, каза още бизнесменът.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране