30.07.2019 | 0:01
Прокуратурата се похвали с трафиканти, задържани на банкет
Лидерът на престъпната група е заподозрян като поръчител на неуспешния палеж на Граничното полицейско управление във Видин

Специализираната прокуратурата и ГДБОП са разбили организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на мигранти и експлоатация на жени, докато нейните членове са имали “производствен банкет” на дунавски остров. “Празникът им е приключил тъжно”, коментира в понеделник пред журналисти зам. главният прокурор Иван Гешев.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов уточни, че при спецакцията са задържани 8 души, а двама са обявени за издирване. Сред арестуваните е и лидерът на групата, който вече бил излежал 10-годишна присъда за убийство. По думи на зам. главния прокурор Гешев тарторът също така е заподозрян като поръчител на неуспешния палеж на Граничното полицейско управление във Видин. През март двама маскирани мъже бяха задържани с туби бензин, след като опитали да прескочат оградата на управлението. Гешев отбеляза, че по онова време предстояло да бъде внесено в съда досъдебно производство срещу същия човек, който ръководел разбитата група, след като полицията във Видин го задържала при опит да се трафикират мигранти.

Гешев разкри още, че в неделя е бил предотвратен и друг опит на групата за трафик. В един от тунелите на Витиня е задържан автомобил с мигранти – три деца, три жени и трима възрастни мъже. Седем от тях са от иракски произход, а другите двама са иранци. Мигрантите са били превозвани до Видин, а после с моторни лодки, собственост на лидера на престъпната група, са стигали за няколко минути на румънска земя. “Двете моторни лодки са доста луксозни и скъпи”, отбеляза Гешев. По негови думи от там румънските трафиканти са поемали останалата част от маршрута. “Имаме добри контакти с румънската прокуратура, така че ще има допълнително резултати в тази посока”, обеща зам. главният прокурор.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране