15.03.2024 | 17:01
Раздиран от вина: Веско Маринов остави майка си в старчески дом
"Ходя всяка седмица при нея и се моля, дай Боже, да е още дълги години жива"

Раздиран от чувство за вина е Веселин Маринов. Бардът непрестанно бил тревожен и се чувствал зле, че взел решението да настани майка си в старчески дом.

“Много трудно преживявам нейната старост. Само тя ми остана. Сега е в дом за възрастни хора, където ходя всяка седмица, и се моля, дай Боже, да е още дълги години жива. Дала ми е всичко, което имам в живота си. Дъщеря ми води децата няколко пъти при нея. А аз пък я заведох при тях вкъщи, в София. Майка ми е на много, много години, трябва да бъде обгрижвана, иначе нямаше да я заведа в такъв дом, но постоянно пита за децата…“, жалва се естрадният трубадур.

Пенсионерката Данче, която е прехвърлила 90 години, е настанена в частен хоспис, който се намира в село Подгорие, община Костенец. Справка с ценоразписа на заведението показва, че месечните такси там са около 1000 лева. Досега Веско е платил над 70 хиляди лв., за да се грижат за майка му. Базовият пакет включва настаняване, основни грижи и храна четири пъти на ден, контрол на жизнените показатели, следене на общото здравословно състояние и приема на лекарствени средства от медицинска сестра и преглед от общопрактикуващ лекар по график.

Маринов на драго сърце давал сумата, защото бил много доволен, че персоналът обгрижвал майка му старателно. В дома за възрастни той я изпратил, след като баща му се спомина внезапно през април 2018 г. Пенсионерката така и не могла да прежали съпруга си, но се съгласила да напусне родния си дом в Полски Тръмбеш, защото трудно чувала, не виждала и едва се придвижвала с проходилка, заради което не можела сама да извършва дори елементарни действия.

Въпреки че живеела в приятна обстановка и медицинският персонал се държал дружелюбно, тя не спирала да страда по къщата си и по живота, който е водила в родния край. За да я разведрява, Веселин от време на време я вземал при себе си за по няколко дни. Не можел обаче да я прибере в софийското си жилище за постоянно, нямало как да създаде условия за болен човек, каквито имало в дома за стари хора.

Въпреки слуховете, че майка му не одобрява връзката му с последната му приятелка Веселина, която е разведена, Веско е категоричен, че двете дами се разбирали чудесно и много се харесвали.

“Много я обичат и майка ми, и дъщеря ми. Изключително близки са“, казва членът на журито в “Като две капки вода“. Голямо щастие за възрастната жена били и срещите с нейните правнуци. Певецът стана дядо на близнаците Веселин и Цветелина през 2020 г. С тях го дариха единствената му щерка Йоана и половинката ѝ.

“Когато децата се родиха, в деня на изписването имах чувството, че Господ беше влязъл в техните усмивки. Толкова невинност, толкова чистота. Бях се зарекъл, че ще имам много време за тях, но и това успях да излъжа. Както към всички хора от моя близък кръг, все не ми стига времето.

Старая се максимално да ги виждам, но винаги е по-малко от останалите баби и дядовци. Те тръгнаха на детска градина, но както всички казваха – сега ще изграждат имунитет, 3-4 дни са здрави, 2-3 седмици болни. И тъй като са две, постоянно си прехвърлят вирусите.

Много по-трудно е с две деца едновременно, отколкото с едно. Да не говорим, когато белите са на всеки ъгъл. И двамата са майстори на тази работа“, доверява естрадният ас, пише “Ретро”.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране