01.03.2024 | 20:39
Разкриха полицай пред клуба на Мартин Божанов – Нотариуса (СНИМКИ)
От АКФ настояват министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да каже какво е правил служителят на МВР там

От Антикорупционния фонд (АКФ) публикуваха снимки на полицай, който е бил пред частния клуб “SS” на убития Мартин Божанов – Нотариуса.

От АКФ се обръщат към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, като му задават четири въпроса, свързани с лицето от МВР, което е запечатано на кадър пред клуба.

Пълният текст:

Днес Антикорупционният фонд (АКФ) публикува още две снимки на полицай, заснет пред частния клуб за магистрати на Мартин Божанов – Нотариуса. Едната снимка е на мъж в униформа на СДВР, а другата – на същия мъж, заснет пред входа на “SS клуб.

„Публикуваме още снимки в помощ на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според когото не е имало охрана на полиция около частния “SS клуб” на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса“, заявяват от АКФ.

„И отново задаваме няколко въпроса в помощ на установяването на обективната истина:

– Кой е този човек и какви позиции заема/е заемал в СДВР?

– По нечие нареждане ли е бил пред “SS клуб” или е извършвал частна услуга?

– Движил ли се е той с Мартин Божанов и осигурявал ли му е с картата си достъп до определени институции?

– Подавани ли са сигнали към МВР с неговото име за извършвани услуги за “частна” охрана на Мартин Божанов?

Повторяме отново въпроса си от вчера: Подавани ли са през годините сигнали срещу служители на МВР за подобни охранителни услуги на бизнесмени и как са били разследвани от отдел “Вътрешна сигурност”?“

Вчера АКФ публикува снимката на последния фактически собственик на клуба, Евлоги Петров, застанал пред тунингования спортен автомобил на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

На заден план на снимката се виждаше човек в униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) към МВР.

Публикуваните днес снимки са от социалните мрежи и са от “златния период” на клуба с партита на специализираните съд и прокуратура в тях, уточняват от АКФ. Името на служителя е известно и по информация на АКФ вече е подавано към ГДБОП за разследване, но няма публична информация да е довело до някакъв резултат.

„Публикуваме снимката с цел верификация от институциите, тъй като по наша информация охрана от служители на МВР на частния клуб е имало, при това за продължителен период. Подавани са и сигнали с конкретни имена на служители на МВР (включително на човека от снимката), евентуално замесени в това, които засега няма да публикуваме“, коментира Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

https://www.facebook.com/AnticorruptionFund/posts/pfbid0to93GY9ayiVfWzGLWCjHtDyJ1TdNRYZbPWdvVDQb9rBU78quveQUuSRumasg73uKl

 

https://www.facebook.com/AnticorruptionFund/posts/pfbid02Sa4S6ZJRDV9fCrcmSzenrAgW27moeQEzk2SWGrGeFrKGLoFM2y2mdsA2SL9oLk5pl

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране