25.07.2019 | 0:01
Румен Радев: Кога, как и колко ще платим за F-16?
„При колосални за България разходи липсва дори дебат“

Президентът Румен Радев с остра критика към народните представители по време на изказването си пред медиите, във връзка с наложеното от него вето върху договорите за закупуването на самолетите F-16. Радев припомни на депутатите дадената от тях клетва пред народа и ги призова да обмислят сериозно наложеното от него вето

Това е очаквана и необходима стъпка, но тя не може да става за сметка на интересите на българските граждани и достойнството и суверенитета на държавата, заяви Радев.

По думите му решението на правителството тези договори да не стават публично достояние задължава управляващите да информират гражданите – по отношение на цената, срока на доставка, орязания пакет оборудване, обучение, едностранното прекратяване на договора без съгласуване с българската страна, неустойки при неизпълнение от българска страна.

Поемането на задължение, свързано със скрити и неясни разходи, въвлича България в значителни финансови задължения, коментира Радев, като подчерта,че не конкретният тип самолет, а наличието на реални способности определя авторитета на българските ВВС и нашата атлантическа принадлежност.

При колосални за България разходи липсва дори дебат, допълни държавният глава.

Кога ще придобием пълния необходим пакет, който гарантира пълната функционалност на самолета?

Кога, как и колко ще платим за F-16? С тези въпроси към управляващите приключи Румен Радев изявлението си по повод решението за ратифицирането на договора за закупуването на самолети F-16 блок 70.

Припомняме, че вчера държавният глава наложи вето на решението за покупката, което ще бъде разгледано в парламента в петък.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране