13.04.2024 | 23:54
Сачмата е попаднала над веждата на простреляното дете, борят се за живота му
Родителите първоначално обяснили, че то е паднало от столчето върху маса

Дете на около година и половина от Враца е простреляно в главата с въздушна пушка. Това съобщиха за “По света и у нас” от пресцентъра на МВР. От Здравното министерство информираха, че детето е в много тежко състояние и лекарите се борят за живота му.

То е докарано интубирано и в безсъзнание в “Пирогов”. При пристигане в болницата на детето е направен скенер и предстои спешна операция.

То е с черепно-мозъчна травма, причинена от сачма, която го е улучила малко над веждата.

11-годишно момче е простреляло племенника си. При игра на двора във врачанския квартал “Кулата” по-голямото е съборило въздушната пушка. Не е ясно как точно е произведен изстрела и е уцелило малкото дете.

Майката на пострадалото в този момент също е била на двора. Веднага е извикана Спешна помощ във Враца.

В сигнала до медиците се казва, че дете на 1,6 година е паднало от столчето върху маса. Незабавно тръгва линейка към отдалечения квартал, но семейството също решава да тръгне с личен автомобил и се разминават с медиците по пътя.

При направения рентген на пострадалото момче се виждало сачма в главата. Детето е интубирано, но медиците веднага се свързват със Здравното министерство, откъдето изпращат военен хеликоптер “AS 532 Cougar” с екипаж от авиобаза Крумово. Хеликоптерът каца в София в 19.45 ч. С него са превозени медицински екип и пострадалото дете. С линейка на Спешна помощ детето е откарано до “Пирогов”.

Въздушната пушка, с която е стреляно, е законно притежавана от дядото на детето, произвело изстрела. 11-годишното дете и баща му са отведени за разпит в РУ Враца.

“Това по-голямото детенце е простреляло по-малкото с въздушна пушка, която е законна, само това знам. Простреляното дете е само едно на семейството, а родителите са в София”, каза близък на семейството.

От “Пирогов” съобщиха, че мултидисиплинарен екип от болницата прави всичко необходимо в борбата за живота и здравето на детето.

Това, което родителите споделиха е, че най-вероятно 11-годишното момче не е знаело, че пушката е заредена. Обясниха също, че в началото не са знаели какво точно се е случило, затова са казали, че детето се е ударило.

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране