06.03.2024 | 11:16
Съдът заличи от свидетелите мистериозната жена по делото “Семерджиев”
Елена Йорданова не се яви на трето поредно заседание, неоткриваема е

Съдът заличи от списъка със свидетели мистериозната жена, която според защитната теза на Георги Семерджиев, е шофирала джипа му във фаталната нощ на 5 юли 2022 г. Става въпрос за Елена Йорданова, която и днес не се яви в съда на заседанието в Апелативния съд.

Бившият футболист твърди, че тя е управлявала автомобила при фаталната катастрофа, при която помете и уби на тротоара Хариет Стоянович и Христина Дилeва.

“Уведомили сме я за днес”, лаконично коментира един от адвокатите му.

Йорданова не се явява на трето поредно заседание и е неоткриваема. Съдът реши да я заличи от списъка на свидетелите.

На миналото заседание при закрити врата беше разпитана друга дама, за която Семерджиев твърди, че е била в джипа. Тогава тя заяви пред съда, че е била в колата при фаталната катастрофа на столичния булевард “Черни връх”. Според нейните твърдения, Георги Семерджиев не е бил зад волана, а колата е шофирала непозната жена.

По време на заседанието беше приета и експертиза, според която следи от ДНК-то на Семерджиев не са открити по въздушната възглавница на автомобила му. Той е осъден на 20 г. затвор на първа инстанция. Делото е на финал на втората инстанция.

Защитата на семействата на жертвите поиска показанията на разпитаната свидетелка да бъдат считани за лъжесвидетелстване. Причината – една от експертизите е показала, че ако е имало човек на задната седалка, той е нямало да оцелее при удара.

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране