13.02.2024 | 19:03
Съдия Цариградска: Натискът срещу мен продължава и след убийството на Нотариуса
Назначена й е охрана

Натискът срещу съдия Владислава Цариградска продължава и след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса. Това каза самата тя пред БНТ след изслушването ѝ пред съдийската колегия на ВСС.

Министърът на правосъдието Атанас Славов ще проверява информации, че разстреляният в края на януари Мартин Божанов е ползвал някаква форма на свидетелска защита. Ще се установява и дали е ползвал специализиран транспорт от Бюрото за защита на свидетели, което е към правосъдното ведомство.

Славов каза това в края на заседанието на Съдийската колегия, на което бяха изслушани временно изпълняващият функцията главен прокурор Борислав Сарафов, съдия Владислава Цариградска и разследващият журналист Николай Стайков по случая “Нотариуса”.

На заседанието изпълняващият функциите Борислав Сарафов заяви, че двама прокурори са заплашвани с патрон в пощата и кръст от клони.

Последна по случая говори съдия Цариградска, която за втори път разказва преди ВСС обстоятелства около натиска, налаган от Божанов.

Пред “По света и у нас” съдията заяви, че е била щателно проучвана от групата на Нотариуса и вероятно срещу нея са използвани СРС-та:

“Имам потвърждения за това, че през държавните масиви съм проучвана и тази информация се изнася в определени медии”.

БНТ: Кой, според вас, стои на върха на тази пирамида?

Владислава Цариградска – съдия: На този въпрос мога да ви отговоря, ако прокуратурата ми позволи да се запозная с материалите.

Съдия Цариградска е с назначена охрана, но по думите ѝ натискът продължава.

“След разстрела на Божанов отново се поднови. Разширяват се вече мащабите и натискът, включително нови и нови обстоятелства за всевъзможни мои роднини. Целият ми родствен кръг е публично достъпен”.

 

 

оставете коментар

Антени не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране